Network Menu

Välkommen till VAME

Ia-DuboisHejsan! Välkommen till SWEA VAME! Jag heter Ia Dübois och som regionordföranden (RO) vill jag gärna berätta lite om vår region.  VAME består av 11 avdelningar i sju stater som sträcker sig från bergiga Brittiska Columbia i norr till Hawaiis sandstränder i söder: SWEA Vancouver (BC); Portland (OR); Seattle (WA); San Francisco, Santa Barbara, Los Angeles, Orange County och San Diego (CA), Las Vegas (NV) och Arizona.  Vi är 1,200 Sweor i en region som  frestar med många nya företag, universitet, sport, gastronomi och underhållning.

Som RO är jag en länk mellan avdelningarna inom regionen och även mellan regionen och SWEA International. Tack var dagens teknik kan vi alla höras och ses (på datorskärmen!) i månatliga telefonmöten. Under våra VAME-möten berättar jag om nyheter från SWEA International och regionens avdelningsorföranden (AOs) berättar om vad som händer i deras lokala avdelningar. Det är en intensiv och viktig timme var har tillsammans. Alla avdelningar har ju sin egen personlighet beroende på den lokala miljön och avdelningens storlek. SWEA San Francisco är t.ex. en av SWEAs största avdelningar med nära 500 medlemmar så deras sätt att arbeta blir naturligt annorlunda än en liten ny avdelning. Samtidigt länkas vi naturligt samman genom SWEA Internationals stadgar och mission. Alla tio AOs och jag träffas dessutom en gång om året på regionsmötet, RM, som ägde rum i San Francisco 10-12 oktober 2014. Du finner alla avdelningar representerade i bildspelet överst på startsidan och och under menyrubriken AVDELNINGAR.

vame-slider-alla

Du kan även se några av deras evenemang under länken “På gång”. Vi har roligt men vi arbetar också för SWEA Internationals mission som är att främja Sverigebilden och stödja svenska kulturen och språket i våra lokala omgivningar. Många avdelningar kan erbjuda gedigna stipendier till akademiska och konstnärliga områden med svensk anknytning. Summan av kardemumman är att vi inom VAME trivs med varandra och ser oss som en viktig del av den större enhet som SWEA International representerar med över 7,000 otroliga kvinnor.

Jag själv har varit medlem i SWEA Seattle sedan 1990-talet. Där har jag varit kassör, vice ordförande och ordförande. Nu senast, 2010-2014, var jag ordförande igen. När min styrelseperiod gick ut blev jag vald av regionens AOs till den nya regionsordföranden. Som RO blir man automatiskt medlem i SWEA Internationals styrelse. Det är anvarsfulla uppgifter och jag vill göra mitt bästa för att alla våra AOs ska få det stöd och den information de behöver för att alla Sweor inom regionen ska känna sig som en aktiv del av SWEA International.

Bor du i regionen och är intresserad av SWEA, så sänd mig gärna en hälsning eller dina frågor.

Läs mer om regionindelningen på SWEA.org och var avdelningarna hittas här (i ett nytt fönster) >>

Ia Dubois

Under ROs rader kan du också läsa mina senaste noteringar >>

Save

Save