Network Menu

Välkommen till VAME

Suzanne SouthardVälkommen till SWEA VAME! Jag heter Suzanne Southard och som regionordföranden (RO) vill jag gärna berätta lite om vår region. VAME består av 11 avdelningar i sju stater som sträcker sig från bergiga Brittiska Columbia i norr till Hawaiis sandstränder i söder: SWEA Vancouver (BC); Portland (OR); Seattle (WA); San Francisco, Santa Barbara, Los Angeles, Orange County och San Diego (CA), Las Vegas (NV) och Arizona. Vi är 1,100 Sweor i en region som frestar med många nya företag, universitet, sport, gastronomi och underhållning.

Som RO är jag en länk mellan avdelningarna inom regionen och även mellan regionen och SWEA International. Tack var dagens teknik kan vi alla höras och ses (på datorskärmen!) i månatliga telefonmöten. Under våra VAME-möten berättar jag om nyheter från SWEA International och regionens avdelningsorföranden (AOs) berättar om vad som händer i deras lokala avdelningar. Det är en intensiv och viktig timme vi har tillsammans. Alla avdelningar har ju sin egen personlighet beroende på den lokala miljön och avdelningens storlek. SWEA San Francisco är t.ex. en av SWEAs största avdelningar med over 400 medlemmar så deras sätt att arbeta blir naturligt annorlunda än en liten ny avdelning. Samtidigt länkas vi naturligt samman genom SWEA Internationals stadgar och mission. Alla 11 AOs och jag träffas dessutom en gång om året på regionmötet, RM, som under 2018 kommer att äga rum i Vancouver, oktober 11-14. Du finner alla avdelningar representerade i bildspelet överst på startsidan och under menyrubriken AVDELNINGAR.

Du kan även se några av deras evenemang under länken “På gång”. Vi har roligt men vi arbetar också för SWEA Internationals mission, som är att främja Sverigebilden och stödja svenska kulturen och språket i våra lokala omgivningar. Många avdelningar kan erbjuda gedigna stipendier till akademiska och konstnärliga områden med svensk anknytning. Vi inom VAME trivs med varandra och ser oss som en viktig del av den större enhet som SWEA International representerar med över 7,000 otroliga kvinnor över hela världen.

vame-slider-alla

Jag själv har varit medlem i SWEA Arizona sedan 2008. Där har jag varit både programansvarig, medlemsansvarig, vice ordförande och ordförande. Jag var också med och arrangerade världsmötet som ägde rum i Scottsdale 2015. Innan jag flyttade till Scottsdale, så var jag medlem i SWEA Dallas i 13 år. Jag var ordförande där år 2000 när vi beslutade att gå med i SWEA International. Innan dess hade Dallas varit en fristående förening som stavades SVEA med enkel V, Jag är glad att Dallas beslutade att gå med i denna fantastiska organization som SWEA är. Som RO blir man automatiskt medlem i SWEA Internationals styrelse. Det är anvarsfulla uppgifter och jag vill göra mitt bästa för att alla våra AOs ska få det stöd och den information de behöver för att alla Sweor inom regionen ska känna sig som en aktiv del av SWEA International.

Bor du i regionen och är intresserad av SWEA, så sänd mig gärna en hälsning eller dina frågor.

Suzanne Southard

Under ROs rader kan du också läsa mina senaste noteringar >>

Läs mer om regionindelningen på SWEA.org och var avdelningarna hittas här (i ett nytt fönster) >>